Роналдо се обажда, а Мбапе отговаря. Без да отбележи гол, но предизвикваше земетресение в играта на германците и даде да се разбере какво може да очакваме от него до края на турнира. Когато Хумелс реши съдбата на Франция на световното първенство в Бразилия, Килиан беше на 15 години. Той успя да спечели титлата четири години по-късно, когато германците отдавна се бяха прибрали у дома. Мбапе не сподели разочарованието от загубения финал на Евро 2016, защото все още беше част от тима до 19 г. Младежите ликуваха с титлата, за разлика от мъжете. Мбапе е преживял малко разочарования досега и нито едно с националния отбор.

Дискусии

Бъдещето му е роман, безкрайно преплетен с този на Роналдо, автор на два гола срещу Унгария (3:0) в Будапеща в другия мач от групата. И Мбапе вкара в Мюнхен, но не му го зачетоха заради засада. Въпреки това начинът, по който реализира, остава като перла в съзнанието. В мач, в който Франция предпочете да контролира, което ограничи потенциала на младия шампион. Който въпреки своите 22 години, вече е спечелил важни отличия и е напълно способен да издържи на напрежението. Всъщност тревожи ли се ПСЖ за подписването на новия му договор? Пътят към трофея, избягал на Франция преди 5 години, все още е дълъг и той може да определи бъдещата дестинация на звездата.

Мбапе се разбира с едни, но не и с други. Притежава силна личност, винаги иска да бъде в центъра на вниманието и не се колебае. Килиан знае къде иска да бъде. Кристиано Роналдо също знае какво го очаква в ПСЖ. А съвместното им съществуване, дори поради бюджетни причини, е немислимо.

Дуелът предстои

Но бъдещето в момента е далечна тема, дори ако футболният ритъм е синхронизиран. Целта на Франция сега е да потвърди лидерството си, да завладее Европа, след като го направи със света, като основания не липсват. Mбапе е звездата, която хвърля съперниците в истерия, но и останалата трупа е забележителна. Страхотният Погба, константният Канте, вдъхновеният Ернандес, предизвикал автогола. Пол обаче е в основата на действията на отбора на Дешан. И не би могло да бъде другояче, след като вече завърши университета. Погба вече е зрял играч и на 28 може да направи всичко с финес и лекота. Пол беше в Русия, но беше и в Париж във вечерта на пропуснатите възможности. Сблъсквал се е с болезнени загуби и вече може да си позволи да научи другите на нещо.

Но да се върнем на Роналдо и Мбапе. Португалецът засега се наслаждава на успеха и може би се готви от разстояние за дуела с Килиан. На това европейско първенство може да се случи всичко и рано или късно пътищата им ще се пресекат.

Ромен БАЙО, „Паризиен“, превод на в-к "Тема спорт"