Стив Брус ще остане мениджър на Нюкасъл за неделния двубой срещу Тотнъм, потърдиха от клуба.

Мнозина очакваха Брус да бъде уволнен от ръководството на „свраките“ след закупуването от саудитски консорциум. Клубът е на 19-о място във Висшата лига и продължава да бъде без успех от началото на кампанията, но приема „шпорите“ на „Сейнт Джеймсис Парк“ в първия мач след потвърдената сделка за малко над 300 млн. паунда.

Потвърждението, че той остава на поста, ще означава, че Брус ще изиграе своя юбилеен мач номер 1000 като мениджър.

„Имахме много натоварена седмица. Промяната невинаги се случва за едно денонощие, изисква повече време и това да следваме внимателно нашия план и стратегия. Срещнахме се със Стив и с играчите в понеделник и им дадохме времето и пространството тази седмица да се фокусират върху подготовката за важния мач в неделя“.

„Стив действа много професионално и той и неговият треньорски щаб ще изведат отбора в неделя. Ако направим промени в бъдеще, Стив ще бъде първият, когото ще уведомим, но, междувременно, му пожелаваме успех в неговия мач номер 1000 като мениджър“, сподели новият директор на Нюкасъл Аманда Стейвли.

Брус ще получи неустойка от 7 млн. паунда, ако клубът се раздели с 60-годишния специалист. Сред кандидатите за негов заместник са Франк Лампард, Стивън Джерард и Брендан Роджърс.