Защитникът на Байерн Мюнхен Люка Ернандес разполага с време до 28 октомври, за да влезе „доброволно“ в затвора, след като се яви пред мадридски съд в понеделник за нарушаването на ограничителна заповед през 2017.

Левият бек на Франция има десет дни, считано от понеделник, за да влезе в затвора „доброволно“, освен ако жалбата му не бъде приета. 25-годишният футболист бе арестуван преди четири години за нарушаване на съдебна заповед, която му забраняваше да контактува с партньорката си след физически сблъсък между двамата.

Той бе призован, за да бъде известен за заповедта за вкарване зад решетките и се появи „доброволно в 11:30 час днес (понеделник), един ден преди да бъде призован“, се казва в изявление на съда в Мадрид.

„Десетдневният период за доброволно влизане в затвора“ сега тече от понеделник и изтича „на 28 октомври“, се добавя в съобщението. Ернандес, световен шампион с Франция от 2018, и приятелката му Амелия Лоран, бяха обвинени в домашно насилие през февруари 2017.

Нито една от страните не подала оплакване срещу другата, но и двамата били обвинени от обществения прокурор на Испания. Тогавашният играч на Атлетико Мадрид и партньорката му получили по 31 дни общественополезен труд. Освен това им било наредено да не се виждат в рамките на шест месеца.

Четири месеца по-късно обаче, Ернандес бил арестуван на летище в Мадрид. Той бил в компанията на своята приятелка, която не била задържана, тъй като нейната ограничителна заповед не била официално прекарана. Те се завръщали в Испания, след като се оженили в САЩ и двойката оттогава има син.

Ернандес бе осъден през 2019 на шестмесечен затвор – присъда, която обжалва. Отхвърлянето на жалбата поради това, че той неколкократно е упражнявал физическо насилие, доведе до призоваването му пред съд в Мадрид.