Байерн Мюнхен заяви в четвъртък, че полузащитникът Йошуа Кимих няма да се завърне в състава до януари, тъй като се възстановява от увреждане на белите дробове в следствие на прекаран коронавирус. Кимих, който не е ваксиниран, даде положителен тест за вируса миналия месец.

„Щастлив съм, че самоизолацията ми, причинена от коронавируса, приключи. Чувствам се много добре, но не мога все още да тренирам пълноценно поради някои увреждания в белите ми дробове. Следователно ще направя рехабилитационна тренировка и нямам търпение да се завърна на терена през януари“, каза Кимих, който се очаква да бъде един от водещите играчи на Германия на предстоящото световно първенство в Катар в края на 2022.

Халфът ще пропусне домакинството на Майнц 05 в събота, както и гостуването на Щутгарт на 14 декември и последния мач за годината с Волфсбург на „Алианц Арена“ три дни по-късно.

Очаква се една от първите стъпки на новия канцлер на Германия Олаф Шолц да бъде приемането на закон за задължителна ваксинация от февруари или март следващата година.