Лионел Меси отива към края си подобно на Кристиано Роналдо. Седемкратният кавалер на „Златната топка“ отново се провали, въпреки че ПСЖ срази „Реал“ с 1:0 в най-чакания осминафинал в Шампионската лига.

Меси направи антирекорд по изпуснати дузпи в турнира – за пети път от 23-и изпълнения, отбелязва „Труд“. Вратарят Тибо Куртоа спаси вирнуозно удара в левия му ъгъл. „Изучавах как изпълнява Меси и опитах да си играя с него психологически – каза белгиецът. – Разбира се, имах и късмет.“

Героят на „Парк де Пренс“ се казваше Килиън Мбапе, който много вероятно да премине именно в „Реал“ през лятото. В четвъртата минута на добавеното време вундеркиндът разигра „бялата“ защита и даде безценния аванс преди гостуването на „Сантяго Бернабеу“. Голът на Мбапе е най-късният в мач на ПСЖ в турнира от този на Блейс Матюиди срещу „Барселона“, паднал 30 секунди след сегашния. Френският национал е участвал в най-малко в едно попадение в последните седем мача в Шампионската лига – пет вкарани и четири асистенции.

„Килиън е един от най-добрите в света, победата ни дава големи надежди“, каза Маурисио Почетино, треньорът на ПСЖ. „Той е най-добрият в момента, невъзможно е да го спреш за цял мач“, призна съперникът му Карло Анчелоти.

„Реал“ пък беше повече от безличен. „Кралете“ отпратиха само един удар през първото полувреме, което за последно им се случи срещу „Борусия“ (Дортмунд) през 2014 г. Карим Бензема изравни рекорда на Кристиано Роналдо, започвайки мач №100 за „Реал“ в турнира.