Англия победи с 3:0 Кот д"Ивоар в контрола на "Уембли". "Трите лъва" пречупиха африканския си съперник с голове на Оли Уоткинс и Рахийм Стърлинг през първото полувреме, а в края на мача се разписа и Тайрън Мингс. Серж Орие пък остави "слоновете" с човек по-малко на терена още преди почивката.

Домакините започнаха по-активно и в 30-ата минута материализираха превъзходството си. Стърлинг пусна пас успоредно на голлинията и Оли Уоткинс отблизо засече топката във вратата.

Малко по-късно Кот д'Ивоар остана в намален състав. Орие си изкара изключително глупав червен картон. Той първо бе декориран в жълто за симулация, а след това влезе в пререкание със съдията, който го изгони с втори жълт картон.

Англичаните бързо се възползваха от численото си предимство и в края на първото полувреме удвоиха преднината си. Стърлинг отправи силен удар, вратаря спаси, но топката попадна в Джак Грийлиш, който отново подаде към Стърлинг, а той при втория опит не сгреши за 2:0.

В самия край на мача Фил Фодън центрира от корнер, Мингс се извиси над всички и с глава оформи класическия резултат. Така тимът на Гарет Саутгейт записа втори успех в последните 3 дни, след като в събота победи с 2:1 Швейцария.