Усилията на Ерик тен Хаг да получи летящ старт с плановете си за следващия сезон като мениджър на Манчестър Юнайтед бяха ускорени, след като специалистът пристигна в сряда за срещи с клубния щаб.

52-годишният треньор се придвижи с частен самолет и бе придружен от Мичел ван дер Гааг, който ще бъде потвърден като един от асистентите му на „Олд Трафорд“, като Стив МакЛарън също ще се присъедини към щаба на новия наставник на „червените дяволи“.

Двамата ще проведат разговори относо процеса на привличане и чистката в операционните структури на клуба в офисите Мейфеър днес.

Тен Хаг не искаше да действа разсейващо преди последния мач на тима за сезона във Висшата лига срещу Кристъл Палас в неделя, като Ралф Рангник ще продължи да бъде в ролята на временен мениджър и за гостуването на „орлите“. Очаква се новият треньор на Юнайтед да бъде на трибуните на „Селхърст Парк“.

Нидерландският специалист направи назначенията на Ван дер Гааг и МакЛарън, който бе помощник на Сър Алекс Фъргюсън в Юнайтед в периода 1999-2001, свой приоритет.

Новият мениджър на „червените дяволи“ ще има решителната дума при всички въпроси, свързани с трансферите на нови футболисти, особено след промените в скаутското звено на клуба.