Наполи победи с 3:0 като гост Специя в последен мач за двата отбора от сезона в Серия А. Българският защитник Петко Христов не бе в групата на „орлетата“ заради контузия.

Тимът на Лучано Спалети, чието бъдеще начело на „адзурите“ остава неясно, решиха всичко още през първата част. Матео Политано откри резултата на „Стадио Алберто Пико“ още в 4-ата минута.

В 25-ата минута полският халф Пьотр Желински удвои преднината на неаполитанците с мощен удар. Десетина минути по-късно неговият колега в средната линия на южняците – Диего Демме, вкара трети гол във вратата на "белите" след комбинация с Андреа Петаня. Това бе и първи гол през сезона за бившия халф на РБ Лайпциг.

Успехът няма никакво отношение към класирането на Наполи, който завършва на трета позиция със 79 точки и ще се окичи с бронзовите медали в Серия А. Специя пък завършва на 16-та позиция с 36 точки, на седем от зоната на изпадащите. Тимът на българския национал си осигури оцеляването още преди няколко кръга и доигра спокойно първенството.