Селекционерът на сръбския национален отбор по футбол Драган Стойкович-Пикси за пореден път показа високата си класа и извън терена. След края на днешния жребий за квалификациите за Евро 2024, той вкара чувство за хумор, обяснявайки как изтеглените съперници дават възможност футболната федерация на страната да спести пари от самолетни билети. Унгария, България и Сърбия са съседски страни и може да се стигне до всяка една лесно и с автобуса.

"Казах и преди, че който и да е съперникът, ние имаме свои цели. Разбира се, много отворена, съседска група. Можем да вземем автобуса, за да спестим няколко динара, а не да пътуваме със самолет. Имаме време да анализираме. Не се интересувам от опоненти. Разбира се, че трябва да имаме информация за тях. Жребият приключи, имаме достатъчно време да изпроводим всички отбори”, каза Стойкович за "Арена Спорт", предава B92.net.

След това добави: "Видях се с много хора. Дейо Савичевич, Кърстаич. Всички сме приятели. Ще се срещнем в ролята на противници. Но всичко е футбол", добави един от най-успешните сръбски играчи, в момента треньор на западната ни съседка, цитиран от БТА . В група G, освен Сърбия, попаднаха Унгария като водач на потока, България, Черна гора и Литва.

Ако Сърбия не успее да спечели през квалификациите за ЕВРО, ще има шанс през баража, който си осигури чрез Лигата на нациите, където е в позиция да играе бараж.

"Не мисля за баража. Целта ни е да отидем в Германия през 2024 г. Не мислим за трето място и плейофи. Ще направим всичко, за да бъде Сърбия на Европейското първенство след 24 години пауза. Ще бъде важно как ще запомчнем и как ще играем. Ако не печелиш точки, няма как да е лесна групата. Отворена битка за първото място очаквам", завърши Стойкович.