Неймар каза пред съда, че не е участвал в преговорите за трансфера в Барселона от Сантос през 2013 година, но е подписал това, което е казал баща му. 

30-годишния Неймар и още осем други обвиняеми, включително родителите му, са изправени пред съда по обвинения в измама и корупция при преминаването в Барса. Бившите президенти на "синьо-червените" Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росей, както и бившия ръководител на Сантос Одилио Родригес също са сред обвиняемите по делото. 

"Не съм участвал в преговорите. Баща ми винаги се е грижил за това и винаги ще го прави. Подписвам всичко, което ми каже да подпиша. Да играя за Барселона винаги е било моя мечта, детска мечта", каза Неймар пред съда в първите си показания в процеса, който започна в понеделник.

Всички обвиняеми вече отрекоха да са извършили нарушения.

Инвестиционната група DIS имаше право на 40 процента от трансфера на Неймар, но съобщи, че е получила по-малка компенсация, тъй като част от сумата за трансфера е била скрита, пише БТА. Прокурорите обявиха, че замесените са се опитали да прикрият истинската стойност на превода, за да платят по-ниска комисионна.

DIS обвини Неймар и баща му в корупция и измама и поиска присъда от пет години затвор плюс заплащане на финансова компенсация.

Прокурорите обвиниха 30-годишния Неймар и баща му в корупция и поискаха присъда до две години затвор, което по испанските закони означава условно наказание. Прокурорите също искат глоба от 10 милиона евро.

Снимка: БГНЕС