Решението на селекционера на италианския национален отбор Роберто Манчини да използва експериментална схема 3-4-3 не проработи, тъй като "адзурите" загубиха от Австрия с 0:2 като гости на стадион "Ернст Хапел" в приятелски мач.

Голове на Ксавер Шлагер и Дейвид Алаба през първото полувреме донесоха успеха на австрийците срещу състава на Италия, който пропусна да се класира за второ поредно Световно първенство.

"Експериментът не сработи много добре. На практика нападателите не правеха преса през първото полувреме, което остави огромни пробойни и ни създаде големи проблеми", каза Манчини пред РАИ Спорт.

"Второто полувреме беше по-добро за нас. Първото бързо ни вкараха гол, след което допуснахме много технически грешки под тяхната преса. Мисля, че се справихме по-добре след почивката и ни липсваше само гол. Някои от тези играчи не бяха на терена известен период и им трябва  време, за да влязат във форма", добави Манчини.

Европейският шампион Италия ще си вземе почивка до Нова година. Следващият им планиран мач е квалификация за европейско първенство срещу Англия през март.

"Жалко, че завършваме годината с поражение", каза още Манчини.