Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан коментира изказванията на бившия шеф на Футболната федерация на Франция - Ноел Льо Гре, към Зинедин Зидан.

На 9 януари Дешан продължи договора си като треньор на "петлите", а Льо Гре каза по адрес на бившия национал на Франция: "Зидан в Бразилия? Не ме интересува, може да ходи където си иска. Ако се опита да се свърже с мен? Няма никакъв шанс, дори не бих отговорил на обаждането му."

"Както каза самият той, думите му бяха неуместни. Мисля, че е добре, че той се извини", заяви Дидие Дешан, цитиран от RMC Sport и „БТА“. По-късно бившият шеф на федерацията поднесе извиненията си към Зинедин Зидан.

На 11 януари Френската футболна федерация чрез официалния си уебсайт обяви отстраняването на 81-годишния Ноел Льо Гре от президентския пост на организацията. Това стана след провеждането на извънредно заседание на Изпълнителния комитет на централата, на което детайлно беше разгледано поведението на Льо Гре.

Настоящата голяма звезда на националния тим на "петлите" Килиан Мбапе и бившият национал Франк Рибери заеха страната на Зинедин Зидан. Изявление по темата направиха от Реал Мадрид, както и министърът на спорта на Франция - Амели Удеа-Кастера. Освен това футболният агент Соня Суид обвини Льо Гре в сексуален тормоз.