Както обикновено без изобщо да се церемони, Златан Ибрахимович „прокле“ Аржентина и обяви, че южноамериканците няма да спечелят нова световна титла. 

Гаучосите триумфираха в Катар след драма с дузпи срещу Франция, но отнесоха много критики заради арогантното си поведение по време на празненствата, най-вече на вратаря Емилиано Мартинес и това не се хареса и на легендарния нападател. 

„Меси е считан за най-великия в историята и ще бъде запомнен с това, че е спечелил Световната купа в Катар. Аз бях сигурен, че ще я спечели. Притеснявам се обаче за останалите играчи от националния отбор на Аржентина, защото те няма да спечелят нищо повече. Меси е спечелил всичко и ще бъде помнен, но останалите не се държаха както трябва и не можем да уважаваме подобно поведение“ заяви Ибрахимович пред „Радио Франс“. 

„Казвам това като професионален футболист, защото това е знак, че печелиш веднъж, но няма да го направиш отново. Така просто не може да се побеждава. За Мбапе беше жалко, че след като вкара 4 гола във финала (заедно с дузпите), не успя да спечели. Той обаче вече има една световна титла, а ще спечели и друга, за разлика от Аржентина“ добави той.