Барселона може да има предимство пред съперниците си от Ла Лига, но старши треньорът Шави не приема нищо за даденост. Каталунците играят в неделя след гостуването на Реал Мадрид в Кадис, след което "белите" може да намалят изоставането си от лидера до 10 точки.

Барса може да възстанови преднината си от 13 точки срещу Хетафе в неделя, а играчите на Шави са на път да спечелят титлата в Испания за първи път от сезон 2018/2019.

Тъй като Реал вероятно ще се съсредоточи върху финала на Купата на Краля и кампанията си в Шампионската лига, ще бъде необходим забележителен обрат на събитията, за да може Барселона да загуби титлата. Но Шави е категоричен, че упоритата работа все още не е приключила и неговите играчи трябва да останат концентрирани.

"За нас трудното е да печелим мачове и утре ще бъде нов тест. Те искат да не изпаднат и ще дадат всичко от себе си", каза треньорът на пресконференция.

"Намираме се в много добра ситуация, но предстои финалната част от първенство и трябва да спечелим много мачове, за да вземем тази титла. Имаме важно предимство и тези следващи три-четири мача са ключови. Ако победим в тях, ще бъдем почти шампиони, но сме фокусирани първо върху утре. Излизаме срещу много силен съперник. За да бъдем на мястото, където сме в Ла Лига, показахме много стойностни неща. Искаме да спечели битката срещу Реал и Атлетико", каза още Шави.