Гари Линекер е може би най-големият фен на аржентинските идоли сред англичаните в света. Легендарен голмайстор, а днес спортен коментатор, той написа в социалните си мрежи, че двамата най-големи идоли на времето, в което живее, са Диего Армандо Марадона и Лионел Меси.

Бившият британски нападател използва акаунта си в Twitter, за да сподели видео от най-добрите моменти на Марадона - от първите му мачове покрай Вила Фиорито до вечната слава в Мексико през 1986 г.

Въпреки това, далеч от омразните сравнения, Линекер подчерта достойнствата и на двамата номер 10 - Меси и Марадона - и остави сензационно послание: „Великолепният Марадона. Той и Меси са най-добрите играчи в живота ми. Толкова много прилики: аржентинци, ляв крак, очарователно дриблиране, невероятно качество на подаването. Изключителна визия. Впечатляващи голмайстори. На всичкото отгоре те са самоотвержени отборни играчи".

Цитираният от "Труд" именит артилерист не за първи път хвали и двамата. През 2021 г. той се изказа: „Обичам футбола и това, което те дадоха на играта, никой не им го е дал. Без да ги сравняваме, и двамата направиха неща, които останалите, ние, смъртните, дори не можем да си представим. Те ни дадоха щастие. Имаше и други велики, като двамата Роналдо, например, но ги смятам по-скоро за страхотни голмайстори."