Ерик тен Хаг приветства новото попълнение Расмус Хойлунд като "истински голмайстор", след като беше представен преди победата на Манчестър Юнайтед срещу Ланс с 3:1 в събота.

Юнайтед потвърди подписването на петгодишен договор с нападателя от Аталанта за сумата 72 милиона лири.

20-годишният футболист, който отбеляза 27 гола в 87 срещи и отбеляза шест пъти в шест изяви за Дания, има опция за още една година, която ще отведе неговия престой на "Олд Трафорд" до лятото на 2029 г.

Той става третото ново попълнение през лятото след пристигането на Мейсън Маунт от Челси и вратаря Андре Онана от Интер Милано.

„Той е истински нападател. Много директен към вратата, много добър в пресата и има физическо присъствие. Мисля, че в баланса на този отбор имахме нужда от това, заедно с Маркъс Рашфорд, друг играч, който е директен и може да вкара гол. Това е всичко в съзнанието му – той иска да вкарва голове.

Мисля, че Расмус има огромен потенциал. И сега първо зависи от него, да проучи това и ние ще го подкрепим, всички треньори, отборът, отборът чакаше футболист като него. Те ще го интегрират в съблекалнята и на терена те ще му помогнат“, заяви Ерик тен Хаг.

Хойлунд, който напуска Аталанта след един сезон, откакто се присъедини от Щурм Грац, каза: „Не е тайна, че съм фен на този велик клуб от малък и мечтаех да стъпя на „Олд Трафорд“ като играч на Манчестър Юнайтед. Невероятно съм развълнуван от тази възможност да превърна тази мечта в реалност и съм решен да се отплатя за вярата, която клубът показа в мен.

Все още съм на ранен етап в кариерата ми, но знам, че съм готов да направя тази крачка напред и да играя с тази група играчи от световна класа.

След като говорих с мениджъра, знаех, че тази среда ще бъде идеална за моето развитие. Радвам се на възможността да работя с един от най-добрите треньори в света“.