Килиан Мбапе вече не е най-бързият футболист в Шампионската лига. Доскоро никой играч не можеше да се опре на френската мегазвезда, що се отнася до развита скорост. Е, след края на груповата фаза на най-комерсиалния турнир се оказва, че златната кокошка на “Пари Сен Жермен” не заема първата позиция. Най-бързата скорост през тази кампания е развита от крилото на “Борусия” (Дортмунд) Карим Адейеми. Двамата дори се изправиха в дуел на терена при равенството 1:1 онзи ден в последния мач от груповата фаза на турнира, пише „24 часа“.

Немският национал в един от спринтовете е развил 36,3 км/ч. Мбапе е втори с 0,2 км по-малко. Третата позиция се дели от Лоис Опенда от “Лайпциг” и Маркъс Рашфорд от “Манчестър Юнайтед”. Белгиецът и звездата на т.нар. червени дяволи са развили най-бърза скорост от 35,7 км/ч.

В същото време пък английските клубове изкопаха ново дъно в Шампионската лига. За първи път в историята 2 клуба от Висшата лига завършват на последно място в групата си на най-популярния турнир на УЕФА. След като “Юнайтед” бе унизен и не прескочи пресевките, същото стори и богаташкият “Нюкасъл”. Тимът от едноимения град падна в решителен мач у дома 1:2 от “Милан”. С победата пък “росонерите” се класираха за елиминациите в Лига Европа. Така за първи път миланският гранд ще играе във втория по сила турнир на европейската футболна централа.

“Много сме разочаровани. Заслужавахме повече. Направихме всичко по силите си, но и това не бе достатъчно”, каза след пировата победа треньорът на “Милан” Стефано Пиоли.

Още един антирекорд бе записан от т.нар. гранд в Шампионската лига. След загубата 2:3 от тоталния дебютант в турнира “Антверпен” треньорът на “Барселона” Шави Ернандес се превърна в наставника на тима с най-голям процент поражения в турнира - 43%. Под ръководството на легендарния полузащитник каталунците записаха 6 победи, 2 равенства и 6 поражения.ПСЖ