Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова за въвеждането на автоматично прекратяване на мачове за отбори, чиито привърженици са отправяли расистки обиди след инцидентите по време на срещите на Удинезе и Шефилд Уензди.

Играчите на Милан напуснаха терена, след като френският им страж Майк Менян стана жертва на маймунски звуци от трибуна със запалянковци на Удинезе на "Стадио Фриули".

Футболистът на Ковънтри Кейси Палмър получи подобен род обиди по свой адрес на "Хилзбъро", като срещата бе прекъсната за няколко минути, докато съдиите разговаряха с мениджърите на двата отбора.

И Инфантино е на мнение, че трябва да има по-сериозни наказания. "В добавка на процеса от три стъпки (спиране на мача, повторно спиране на мача и прекратяване на мача), трябва да въведем автоматично прекратяване за тима, чиито фенове са отправяли расистки обиди и са предизвикали прекъсване на мача, както и затваряне на стадиони и криминални обвинения за расисти", каза президентът на Международната футболна централа в пост на ФИФА в социалната мрежа Х.