Лионел Меси публикува видео, в което даде своето обяснение защо пропусна мача на Интер Маями в Китай.

Американският тим игра контрола с местен отбор в Хонконг, където феновете се надяваха да видят суперзвездата в игра.

Меси обаче не се появи на терена и се оправда с контузия, а това породи голям скандал в Китай, тъй като само няколко дни по-късно той взе участие в друг мач в Япония. Мнозина фенове и дори държавници разкритикуваха футболиста, а някои медии пуснаха слухове, че той е отказал да играе по политически причини.

Във видеото за китайската социална платформа Weibo звездата уверява, че проблем с аддуктора го е извадил от двубоя и че няма никаква друга причина за отсъствието му.

"Прочетох и чух много неща за това, което се случи на мача в Хонконг. Затова исках да запиша това видео, за да дам истинско обяснение и да не продължаваме да четем неверни неща", започва Лео в клипа.

"Както всички знаят, исках да играя. Искам да играя във всеки мач. Чух, че не съм искал да играя поради политически причини и много други неща, които нямат нищо общо с това. Ако беше такъв случаят, нямаше да пътувам до Япония или Китай, а съм го правил много пъти".

"Винаги съм имал много близки отношения с Китай. Правил съм много неща там: интервюта, контроли, събития и мачове с Барселона и аржентинския национален отбор".

"Както казах и на пресконференцията, имах възпаление на аддуктора и не можех да играя. Почувствах го по време на първия мач, в който участвах в Саудитска Арабия. Опитах да играя във втория, но ситуацията се влоши".

"Опитах в деня преди мача да взема участие в тренировката, за да бъда там за всички тези хора. Направих каквото можах и играх с децата, но не можех да участвам в мача, защото не се чувствах комфортно и имаше опасност нещата да се влошат".

"Няколко дни по-късно се почувствах по-добре и затова играх в контролата в Япония, за да продължа да се подобрявам и да се подготвям за това, което ми предстои. Трябваше да играя, за да си върна малко от ритъма".

"Вече казах това, но усетих, че е важно да го повторя след всичко, което беше казано. Искам да изпратя моята любов към китайците - чувство, което винаги съм имал към тях. Надявам се да се видим скоро", завършва Меси, цитиран от „Webcafe“.