Пеп Гуардиола заяви, че Манчестър Сити е оцелял от "цунами", след като дербито от Висшата лига срещу Ливърпул завърши 1:1.

Джон Стоунс даде преднина на Сити в 23-ата минута на страхотната битка на "Анфийлд", но "червените" изравниха след дузпа на Алексис Мак Алистър в началото на второто полувреме.

И двата тима имаха възможност да спечелят, но Ливърпул имаше по-големи периоди на доминация. Резултатът оставя битката за титлата напрегната, след като Арсенал води на върха по голова разлика пред Ливърпул, а Сити е трети на само на една точка при десет оставащи мача до края на сезона.

"На полувремето говорихме, че на този стадион, ако трябва да защитаваш нещо, трябва да играеш, да играеш и да играеш. Допуснахме дузпата, но тук имаш 15 или 20 минути . . .  изглеждаше като цунами, което идва към всеки, който притежава топката. Не е лесно, но ние никога не спирахме да се опитваме да играем. Те имаха своите шансове, ние имахме нашите шансове, но накрая остана равенството", коментира Гуардиола.

Испанецът, чийто отбор преследва четвърта поредна титла във Висшата лига и шеста за седем години, е доволен, че предстои още една битка за титлата.

"Все още има 10 мача до края, 30 точки за печелене, ние сме на една точка разлика. Важното е, че все още сме в битката за титлата. С изключение на една година, когато Ливърпул спечели с много точки, ние винаги бяхме около върха", добави той.