Шави Ернандес вече обяви, че ще напусне Барселона след края на сезона, но ръководството на тима иска да му предложи позицията на посланик на фондация "Барса", за да го държи близо до клуба.

Разкритието беше направено в предаването "Barça Reservat" по радио Каталуния и беше цитирано от вестник Mundo Deportivo.

Барселона не знае какво друго да направи, за да запази легендата близо до клуба. Треньорът, който преди два месеца обяви решението си да се раздели с каталунците след края на сезона, въпреки че му оставаше още една година от договора, сега може би ще приеме по-малко активната позиция.

Според "Barça Reservat", цитирано от „Труд“, инициативата ще дойде от ръководството на клуба, с цел Шави да се почувства оценен и да преразгледа решението си да напусне през юни.

Това не е първият отчаян опит на президента Жоан Лапорта да го накара да си промени негативното решение. Mundo Deportivo също наскоро разкри, че има две причини, поради които Лапорта би искал да задържи Шави като треньор - играчите подкрепят 41-годишния треньор, а директорите на клуба се борят да намерят ценен заместник, според стила на Барселона, който ще е свободен от всякакви ангажименти. Решението вече е взето. Нищо няма да убеди Шави да не напусне клуба. Треньорът ще си вземе една година почивка, обяви още Mundo Deportivo.