Съдийският анализатор на "Мундо Депортиво" Сесар Баренечеа Монтеро смята, че реферът Сото Градо е допуснал две сериозни грешки в Ел Класико при решенията за дузпа.

Реал Мадрид победи Барселона с 3:2, но каталунците имаха сериозни претенции към работата на съдиите. От Барса протестираха за дузпата срещу Лукас Васкес, след което искаха дузпа на свой ред за нарушение на Антонио Рюдигер срещу Фермин Лопес.

Разликата бе, че в първия случай "кралете" получиха дузпа, а във втория не бе отсъдена такава за Барселона.

Според Монтеро главният съдия е допуснал грешка и в двете ситуации.

"Според мен няма дузпа при ситуацията между Кубарси и Лукас Васкес. Играчите на Реал успя да заблуди съдията Сото Градо, който отсъди дузпа, защото видя контакт. Но той е потърсен от играча на Реал", каза Баренечеа Монтеро пред каталунското издание, цитирано от „Webcafe“.

За ситуацията между Рюдигер и Фермин в 58-ата минута, при която талантът на Барса се сблъска със защитника в наказателното поле Монтеро коментира: "Това е препречване, което се наказва с пряк свободен удар, а когато е в наказателното поле - с дузпа. Футболистът на Реал очевидно няма намерение да играе с топката."

Що се отнася до въпроса дали топката е преминала гол линията в другия най-скандален момент от Класикото, Монтеро отказа да се нагърби с категорично нарушение, но бе поредният, който отчете безумието Ла Лига да не разполага с технология, която да решава такива казуси.