Манчестърското дерби между Сити и Юнайтед ще се пренесе на стадион "Уембли" в Лондон в събота (25 май) за финала на турнира за Купата на футболната асоциация в Англия (ФА Къп).

Шампионът Манчестър Сити може да се превърне в първият отбор, който печели в поредни години и Висшата лига, и ФА Къп, а за първи път от сезон 1884/1885 едни и същи отбори ще се изправят отново във финала на турнира в две поредни години.

Голмайсторът на "гражданите" Ерлинг Холанд е на крачка от впечатляващо постижение - да отбележи 40 и повече попадения във всички турнири в поредни сезони. Той се нуждае от два гола на "Уембли", за да натрупа общо 92 за Сити от трансфера си от Борусия Дортмунд преди по-малко от две години.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг, от друга страна, стана свидетел на най-ниското класиране на клуба във Висшата лига, както и на общо 14 поражения в първенството и първата в историята отрицателна голова разлика. Поражение на "Уембли" ще остави "червените дяволи" пред едва втори сезон от 1989/1990 насам без европейски футбол.

Победа за Юнайтед ще означава, че тимът ще участва в турнира Лига Европа, но успех на Сити ще зарадва два други отбора - Челси ще се класира за Лига Европа, а Нюкасъл ще влезе в Лигата на конференциите. Ако Манчестър Юнайтед грабне трофея от ФА Къп, то Челси ще остане с място в Лигата на конференциите, а Нюкасъл ще пропусне евротурнирите.