Станал баща на момче за първи път Тони Паркър не можеше да допусне Сан Антонио да загуби. Французинът наниза 23 точки и направи 5 асистенции за победата над Далас със 109:103, с която Шпорите поведоха с 3-2 в серията. Мач №6 ще бъде в залата на Маверикс.

„Идвайки за мача му казах, че това е перфектно за него. В ситуации, когато не е спал или е под стрес, той винаги отговаря и играе много добре, което направи и сега“ заяви другият лидер на отбора Тим Дънкан.

„Беше лудост, защото това се случи буквално преди няколко часа. Не спах изобщо и в мача определено ме държеше само адреналина“ изтъкна щастливият Паркър, който успя в 5 от първите си 7 опита за стрелба от игра.

Ману Джинобили добави 19, Тиаго Сплитер 17 и 12 борби, а Тим Дънкан завърши с 16 точки и 12 овладени топки за триумфа. Домакините поведоха с 24:11 в средата на първата част и въпреки че до края останаха напред, така и не успяха да бъдат спокойни.

Винс Картър, който завърши с 28 точки за Далас, приближи отбора си с тройка за 94:98 3 минути преди края, а след това Дирк Новицки пропусна да направи разликата още по-малка. Последваха 3 точки на Паркър и до края Сан Антонио удържа успеха.