Баскетболистите на Голдън Стейт тръгнаха с победа във финала на Западната конференция на НБА, след като надвиха Хюстън със 110:106. Те ще бъдат домакини и в мач №2. 

Двубоят предложи сблъсък между двамата най-сериозни претенденти за МВП на сезона – Стеф Къри, който спечели наградата и неговия подгласник Джеймс Хардън. 

Лидерът на Уориърс се отчете с 34 точки, от които 6 тройки, а брадатият му съперник вкара 28, но добави 11 борби и 9 асистенции. Не само те обаче бяха в центъра на вниманието. 

Гостите от Тексас дръпнаха с 16 точки 7 минути преди почивката при 49:33, но треньорът на Голдън Стейт Стив Кър заложи на ниска петица с бързи играчи и добри стрелци, което даде резултат. Калифорнийци завършиха периода със серия от 25:6 и след първото полувреме резултатът бе 58:55 в тяхна полза. Шон Ливингстън вкара 14 от своите 18 точки именно в тази втора част. 

След това мачът остана завързан до средата на последната част. След 97:97 домакините вкараха 11 поредни точки и се откъснаха напред. Ракетите се приближиха до 106:108 след тройка на Тревър Ариза, но Къри наниза два наказателни удара и ликвидира надеждите им за обрат. 

Гостите изтръпнаха през първото полувреме, когато Дуайт Хауърд получи проблем в лявото коляно след сблъсък с Джош Смит. Това ограничи възможностите му за изява, но първите информации са, че травмата му не е сериозна и вероятно ще бъде готов за двубой №2.