Шампионът в НБА ЛА Лейкърс се подсилва с най-добрата резерва за миналия сезон – Монтрез Херъл от градския съперник Клипърс. 

Крилото стана свободен агент и се договори с Езерняците да подпише договор за 2 години на обща стойност 19 милиона долара. Втория сезон е опция на играча. 

Херъл ще донесе много енергия от пейката, след като записа по 18,7 точки и 7 борби през миналия сезон, макар и в плейофите  да не бе на ниво. Той ще замени Дуайт Хауърд, който ще премине за един сезон във Филаделфия. 

Езерняците са се договорили за един сезон и със стрелеца Уесли Матюс, който ще получи 3,6 милиона долара, а разбира се се надяват да подпишат дългосрочен контракт и с Антъни Дейвис. В тима дойде и Денис Шрьодер от Тъндър. 

От тази нощ  започнаха сделките със свободните агенти, като някои играчи побързаха да се договорят за сериозни контракти. 

Стрелецът Джо Харис остава в Бруклин за 4 години срещу 75 милиона долара и ще бъде сериозна част от състава, който ще включва Кайри Ървинг и Кевин Дюрант. 

Маркъс Морис се завръща в ЛА Клипърс, като се разбра също за 4-годишен контракт срещу 64 милиона, а Данило Галинари преминава от Оклахома Сити в Атланта за 3 сезона срещу 61 милиона.