Този петък, на 29 юли, от 07:00 часа, в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин" по Bulgaria ON AIR гостува най-добрият български баскетболист, състезателят избран в драфта на НБА и един от най-полезните играчи на Евролигата през последния сезон - Александър Везенков.

Везенков израства в баскетболно семейство, а баща му Сашо Везенков е основна фигура за изграждането му като професионален спортист. За баща си той споделя, че e трудно да се работи с него, защото е човек, който изисква и няма да ти каже само това, което искаш да чуеш. Александър споделя още, че от малък е искал да прилича на него, да постигне неговите успехи и дори да ги надмине.

Днес баскетболистът затвърждава тези думи, като с много тренировки и усилия прави един от най-успешните си сезони в отбора на Олимпиакос. Заедно с тима Везенков спечели купата и титлата в гръцкото първенство, а в Евролигата се класираха на четвърто място. Наред с тези успехи, Александър Везенков беше избран в идеалната петица на Евролигата и идеалния отбор на гръцкото първенство.

След най-успешния сезон, който записа в кариерата си, националният състезател получи предложение да стане част от отбора на Сакраменто Кингс в НБА. Защо обаче се отказа от трансфера в „Лигата на извънземните“ и как се достига до такъв успех – научете всичко това и още много този петък, 29 юли, от 07:00 часа, в рубриката „Златните“ на сутрешния блок „България сутрин” по Bulgaria ON AIR.