"Искам да се разбере - не мога да коментирам другите спортове, но война между Левски и ЦСКА в баскетбола няма!. Има огромно дългогодишно приятелство", обяви президентът на "сините" на съвместната пресконференция преди първото Вечно дерби в баскетбола от 13 години насам. Мачът е в понеделник от 19:00 часа.

"Рано или късно щеше да се случи. Лятото говорих с Цветомир Найденов и той ми каза, че ще помогне на ЦСКА. Успяхме да ни има и нас, най-вече благодарение на изключителния компромис на играчите. Ние сме безумно близки и искаме да покажем, че в тази дивотия и съсипана от опростачване държава, това не може да повлияе на нас. Тръгнали сме по един път. Много скоро Левски и ЦСКА ще имат общ спонсор. Убеден съм. Ние ще бъдем бялата лястовица и бялата сова.“, коментира Папазов.

"За футбола съм персона нон грата. Има хора, които обичат баскетбола и обичат Левски, но тяхната любов е друга. БК Левски е на 100% подсигурен. Клубът е финансово обезпечен за този календарен сезон. Синонимът на моето име е огромната ми амбиция. Аз имам ангажимент към тези фенове. Следващата ми цел е в рамките на този сезон да се издължим на всички тези състезатели, които трябва да си получат възнагражденията, които са заслужили през миналата година“, разкри Тити.

Папазов говори и за трудния период на баскетболния тим през 2013 година: „Тогава децата, които спасиха Левски, през тази година бяха на Евробаскет в Грузия. Те го заслужават. Дори да има милиони левове, Левски няма да жертва таланта на децата си за по-добра селекция. Целта ни е Левски да го има и децата да станат по-добри. Ние трябва да оценим шанса, който младите баскетболисти имат. Да създадеш играчи е много по-ценно от колкото да станеш шампион“.

Треньорът на Левски Димитър Ангелов каза, че случващото се с ЦСКА е голям плюс. „Всички дълго чакахме това, но предполагам поради финансови причини нещата не се случиха по-рано. Чакаме с нетърпение този мач, знаете какъв е зарядът. Искаме да запазим добрия тон и нещата да се решават на терена, където няма да има сантименти“, заяви Ангелов и призова хората, които обичат баскетбола да напълнят зала „Универсиада“, защото самият той е играл в такива мачове пред пълни трибуни и чувството е страхотно".

„Имахме много тежка програма от началото на сезона. Тази година сме с по-скромна селекция и благодарение на Тити, който успя да спаси отбора, ние съществуваме. Играем за победа, но дори една загуба няма да означава нищо“, добави бившият национал.