Александър Везенков бе представен официално като играч на Сакраменто Кингс на специална пресконференция в залата на отбора „Голдън 1 Сентър“. 

Преди два месеца Кралете обявиха, че привличат най-добрия европейски баскетболист с договор за 3 години срещу 20 милиона долара, като Везенков е в Щатите от няколко дни. 

„Много съм щастлив и много развълнуван. Това бе много важно решение за кариерата ми и съм радостен, че ще играя за Сакраменто. Благодарен съм на организацията, защото през последния сезон те дойдоха да ме гледат и показаха, че ми вярват и ме искат, което е много важно за мен“ заяви Везенков, който позира с екипа с №7.

Заедно с него бяха и родителите му – Сашо и Янка, а присъства и генералният мениджър на Кралете Монти Макнеър, който също не спести похвалите си за баскетболиста. Треньорът Майк Браун и играчите ДеАрън Фокс и Кийгън Мъри също присъстваха. 

„Той притежава невероятна стрелба, физика и баскетболен интелект. Просто е победител, МВП на Евролигата, шампион на Гърция, така че има големи успехи и вярваме, че ще ги пренесе и в НБА“ отчете Макнеър. 

„Всяко дете в България мечтае да играе в НБА. Тук се чувствам като у дома си, макар и да пристигнах само преди няколко дни. Усещам, че имам ново семейство и това много ми помага“ добави Везенков. 

Той ще продължи да се готви самостоятелно, тъй като тренировъчния лагер на отбора ще започне чак на 27 септември. Редовният сезон в Лигата започва около месец след това – в края на октомври.