С 8 точки в последните 30 секунди, Ню Йорк осъществи невероятен обрат, за да победи Филаделфия със 104:101 в плейофите на НБА и да поведе с 2-0 в серията преди двете си гостувания поред. 

Никс бяха изправени пред поражение, изоставайки с 5 точки при по-малко от половин минута до края. Джейлън Брънсън обаче реализира тройка, макар и с късмет, а след това Джош Харт открадна от Тайрис Макси. 

Донте ДиВинченцо пропусна отдалеч, но след като Айзея Хартенщайн взе борбата, топката отново стигна до ДиВинченцо, който този път отбеляза и направи 102:101. Последва чадър на Хартенщайн срещу Макси, Ануноби вкара два наказателни, а последният опит на Джоел Ембийд не бе точен и Ню Йорк се измъкна. 

Брънсън завърши с 24 точки, макар и да бе едва 8 от 29 от игра. Джош Харт добави 21 точки и 15 борби, а ДиВиченцо вкара 19. Макси с 35 и Ембийд с 34 точки водеха Фили, но Сиксърс има за какво да съжаляват. 

В другия мач на Изток Кливланд отново победи Орландо, този път с 96:86 и също поведе с 2-0 в серията, която сега се мести във Флорида. Донован Мичъл поведе Кавс с 23 точки, а Джарет Алън добави 16 и 20 борби. 

Кливланд дръпна с 30:18 след първия период, а в началото на последната четвърт разликата стигна 22, което подпечата и успеха. Меджик вкараха едва 36% от стрелбите си от игра, което трудно щеше да бъде компенсирано.