Джамал Мъри вкара фантастичен кош в последната секунда, а Денвър надви ЛА Лейкърс със 101:99, за да поведе с 2-0 в плейофите на НБА. 

Шампионите направиха фантастичен обрат, след като изоставаха с 20 точки в третата четвърт и с все още с 8 в средата на последния период, за да запишат 10-и пореден триумф над калифорнийци. 

Езерняците доминираха сериозно в края на втората част, като поведоха с 59:44 на почивката. Антъни Дейвис реализира 24 точки през първото полувреме, а ДиАнджело Ръсел бе с 18. 

Разликата се вдигна до 68:48 в третия период, но Денвър започна да топи пасива, въпреки пропуските, които правеше. Нъгетс се доближиха до 10 преди последната четвърт, а след това и само до 2, но ЛеБрон Джеймс наниза 2 поредни тройки, за да вдигне разликата до 89:81. 

И това обаче не отказа Никола Йокич и съотборниците му. Джамал Мъри, който бе 3 от 16 от игра в един момент, се разигра, а и сърбинът демонстрира класата си. Майкъл Портър изравни при 95:95 с тройка от трудна позиция минута и 15 секунди преди края. 

Ръсел вкара с поднасяне, но Мъри отговори с два наказателни. След успешен пробив на ЛеБрон, Мъри бе точен от около 6 метра, за 99:99. Последва пропуск на Джеймс от тройката, след  което Мъри остана срещу Антъни Дейвис, тръгна надясно и при изтичащо време стреля с изтегляне назад, за да донесе невероятната победа на отбора си. 

Той завърши с 20 точки, докато Йокич бе с невероятен трипъл-дабъл от 27, 20 борби и 10 асистенции. Денвър вкара 5 тройки по-малко, но с голям характер стигна до триумфа. 

Антъни Дейвис се отчете с 32 за Лейкърс, но нямаше точка след средата на третия период. ЛеБрон Джеймс записа 26 точки, 8 борби и 12 асистенции, а Ръсел завърши с 23 точки, но Езерняците, които сега ще бъдат домакини в следващите два мача, могат много да съжаляват за изпуснатия шанс да отмъкнат домакинското предимство.