Деймиън Лилард се завърна, но и това не помогна на Милуоки да удължи сезона си в НБА. Индиана срази Бъкс със 120:98 и спечели серията с 4-2 победи, като Пейсърс елиминират съперник от плейофите след 10 годишна пауза. 

Лилард пропусна предишните два мача заради проблем в ахилеса и сега се отчете с 28 точки, но вдъхновените действията на домакините не му оставиха шансове, а и той не получи достатъчна подкрепа, като Крис Мидълтън реализира само 14 точки, а резервите общо вкараха едва 10. 

Играчите на Индиана стреляха 54% от игра и направиха 33 асистенции. Двама души от пейката се оказаха големите фигури за тях, след като Оби Топин реализира 21 точки, а Ти Джей Макконъл добави 20. Паскал Сиакам вкара 19, а Тайрис Халибъртън записа 17 и 10 асистенции. 

Пейсърс дръпнаха с 33:24 след първата четвърт и контролираха като цяло нещата, преди разликата да падне до 7 минута и 5 секунди преди края на третата част. Именно в оставащото време обаче, домакините нанизаха 8 поредни точки, за да поведат с 15, след като вдигнаха разликата до 104:84 в последния период и повече не бяха застрашени.