Маркета Вондроушова можеше да бъде първата чехкиня, която печели Откритото първенство на Франция по тенис, но не успя да намери сили и да се противопостави на австралийската Ашли Барти. Но нейното следващо постижение ще бъде именно да спечели турнир от Големия шлем, смята легендарната тенисистка Хана Мандликова.

Мандликова, която е шампионка на Ролан Гарос от 1981-а година, очаква Вондроушова да стане новото лице на чешкия тенис. На 19 години младата надежда обаче е далече от постиженията на Мандликова, която на нейната възраст печели Откритото първенство на Франция, но преди това вече е шампионка и от Аустреалиън Оупън.

"Определено мисля така. След Петра Квитова и Каролина Плишкова, Маркета е следващата, върху която трябва да се огледаме. Определено смятам, че съвсем скоро ще спечели турнир от Големия шлем", каза Мандликова.

Новата чешка надежда ще скочи до 16-о място в женската ранглиста на WТА утре.

"Винаги е добре, когато идва ново лице. И винаги е по-лесно. Все още си като бял лист, който тепърва ще се попълва. Но определено бъдещето е пред нея. А дали ще стане голяма звезда, постоянен фаворит, всичко зависи от нея", завърши 57-годишната Мандликова.