Рафаел Надал успя да запише победа за Испания на отборния турнир ATP Cup и по този начин класира Испания за финала на турнира, след като по–рано Роберто Баутиста Агут записа победа срещу Ник Кириос. 

Испанецът доста се потруди срещу 18-я в световната ранглиста Алекс де Минор, но спечели двубоя с 4:6, 7:5, 6:1. Така Испания ще играе на финала на ATP Cup срещу Сърбия в утрешния ден. 

Очаква ни доста интересен сблъсък като №1 и №2 в световната ранглиста ще се изправят един срещу друг за 55-и път, а Джокович води в преките им срещи с 28-26, припомня tennis.bg. 

Алекс де Минор започна с пробив мача за 0:1, който бе достатъчен за спечелването на първия сет с 4:6. Вторият сет беше много равностоен като Надал успя да пробие в 12-я гейм за 7:5. 

Испанецът пренесе инерцията си в третия сет и проби за 2:0, след което увеличи разликата си до 4:0. Последва рибрейк за де Минор и 4:1, но след това Матадора отново проби, което бе достатъчно за крайното 6:1. 

Следва мач по двойки, в който трябва да играят Пабло Кареньо Буста и Рафаел Надал срещу Крис Гучоне и Джейми Пиърс, но при тези обстоятелства е много възможно отборите да променят играчите си.