Световният №1 Новак Джокович също е болен от коронавирус! Това призна самият той, като най-вероятно е заразен от българска звезда Григор Димитров.

"Аз и моята жена Йелена сме с положителни проби, но децата ни са с отрицателни", признава сърбинът. "Веднага след пристигането ни в Белград си направихме тестовете/ Всичко, което направихме през миналия месец, го направихме с чисто сърце и с искрени намерения. Нашият турнир имаше хуманитарен характер и идеята бе да помогнем на тенисистите от региона".

"Искахме да им осигурим условия за игра, както и възможност да имат някакви приходи и да преодолеят по този начин трудния период. В същото време искахме да изпратим послание за солидарност. Целта беше да помогнем на благотворителни фондации и на тези, които имат нужда. Все пак се радвам, че голям брой хора откликнаха на тази инициатива".

"Организирахме турнира в условията при които вируса отслабна и вярвахме, че условията за неговото провеждане са безопасни. Изключително много обаче съжалявам за всеки един отделен случай на заразени с коронавирус. Надявам се всички да се оправят и никой от заразените да няма усложнения. Ще остана в самоизолация през следващите 14 дни и ще си направя нов тест след 5 дни", каза Ноле, който в в момента не изпитва абсолютно никакви симптоми от вируса.