“Моментът, в който ще се откажа от тениса, е все по-близо и по-близо. Турът много ще ми липсва”, призна тенис легендата Роджър Федерер в интервю за немския вестник Цайт.

В момента Федерер се възстановява от операция на коляното и се надява да бъде напълно готов за началото на следващия сезон, но той призна, че не му остава още много време на корта. “По принцип бях загрижен само за здравето си, но сега ми липсва чувството да играя пред пълни трибуни. Знам, че моментът, в който ще се откажа, е все по-близо и по-близо. Тенисът ще ми липсва много. Трябва да бъда търпелив и да продължавам да работя. Щеше да е лесно да се откаже в този период, но искам да продължа да си давам шанс да се наслаждавам на играта. Ще ми отнеме доста време да се върна в топ форма”, сподели швейцарският маестро.

Рекордьорът по титли от Големия шлем говори и за съперничеството си с Рафаел Надал. “Съперничеството ни бе яростно и понякога не бе лесно. Имали сме страхотни битки, но винаги е имало уважение между нас. Ние бяхме наясно, че представяме любимия си спорт и сме пример за много хора. Семействата ни се разбират много добре винаги се поздравяваме един друг за успехите”, коментира Федерер. /БГНЕС