Носителят на седем титли от Големия шлем в тениса Джон Макенроу (САЩ) заяви, че след снощната си дисквалификация от US Open Новак Джокович вече е „лошият“. Експертът на Евроспорт, известен със своя буен нрав и остър език, заяви, че не е очаквал подобна постъпка от Джокера, особено в ситуация, в която той е явен фаворит.

„Напрежението му дойде в повече. Джокович ще бъде „лошият“ през остатъка от кариерата си, независимо дали му харесва или не. Ако приеме тази роля, според мен ще успее да се възстанови. Около него се случиха много неща през последните месеци, но станалото снощи е петно, което Новак няма да може да изтрие“ заяви Големият Мак пред ESPN.

„Важното за него в момента е как точно ще се справи с тази ситуация, каква ще бъде реакцията към него от страна на по-младите играчи, както и от страна на феновете, когато започнат да се завръщат по кортовете. Изненадан съм, че Новак направи нещо толкова глупаво и то в ситуация, в която беше явен фаворит. Той просто рухна. Да, загуби сервис гейм, дразнещо е, но какво толкова е станало?“ каза още американската легенда.

Поведението на сърбина след мача също не е допаднало особено на „Комисаря на тениса“.

„Трябва да бъдеш мъж и да поемеш отговорност за действията си. Това, което се случи, бе напълно нелогично за мен. В миналото многократно сме виждали Джокович да поема отговорност, когато е направил грешка. Сега обаче поведението му след мача само влоши нещата още повече. Какво като се е извинил в социалните мрежи? Това не е достатъчно“ коментира четирикратният шампион на US Open, цитиран от Стандарт.