Световните медии засипаха със суперлативи Цветана Пиронкова след победата на US Open с 6:4, 6:7 (5), 6:3 над Ализе Корне (Фр) и класирането на четвъртфинал, в който ще се изправи срещу Серена Уилямс. 

"Майчинството е горивото на Пиронкова", написа "Ню Йорк Таймс". "В началото на турнира беше пренебрегвана, малцина бяха тези, които очакваха от нея да стигне до втората седмица на турнира. Но тя го направи и взе скалповете на двукратната шампионка от Големия Шлем Гарбине Мугуреса и Дона Векич. В понеделник вечер пък се пребори с умората в близо тричасовия мач с Али Корне. След това се обля в сълзи, говорейки за сина си Александър", отбелязва авторитетното издание, цитирано от Монитор.

Сайтът Tennis.com пък пише: "Пиронкова показа, че успехът е в пътуването, не в дестинацията". Припомня се, че нашето момиче играе първия си турнир след повече от три години. "Тя показа, че може да се адаптира към различни ситуации и да държи нивото на шампион от Големия шлем", добавя медията, анализирайки мача срещу Корне, в който имаше много обрати.