Откритото първенство на Великобритания по тенис ще се проведе догодина дори без фенове по трибуните.

Турнирът бе отменен през 2020 за първи път от Втората световна война насам поради коронавируса, който уби над 42 000 души в Обединеното Кралство. Организаторите на надпреварата от Ол Ингланд Лоун Тенис Клъб (АЕЛТК) нямаха желание да проведат съревнованието без зрители тази година, но успехът на Ю Ес Оупън и други спортни събития промениха мнението им, съобщава The Times.

Флъшинг Медоус се проведе без привърженици, като тенисистите бяха в „балон“, докато Ролан Гарос позволи по 1000 души на ден. „Активно планираме следващото издание на Уимбълдън и обмисляме различни варианти в този момент, имайки предвид че до турнира остава известно време“, споделиха организаторите на Уимбълдън в свое изявление. Въпреки това, те добавиха, че е твърде рано, за да се дават крайни прогнози.

Уимбълдън имаше застраховка за пандемията тази година, но няма да има такава догодина, което означава, че нова отмяна на турнира би имала огромен финансов ефект върху британския тенис. Анди Мъри, двукратен шампион в надпреварата, призова турнирът от Големия шлем да се проведе със или без фенове, като мнението на бившия номер 1 е споделено и с организаторите, се казва още в излязлата информация. Следващият Уимбълдън е насрочен за 28 юни. /БГНЕС