Ришар Гаске се класира за 1/2-финалите на Sofia Open, след като победи приятната изненада от турнира Салваторе Карузо след 7-6(4), 7-5. 

Това бе първи мач между двамата в тура, а опитният французин показа високо ниво и заслужено се добра до успеха. 

В спор за място на финала Ришар ще срещне канадеца Васек Поспишил, който от своя страна успя да победи категорично Джон Милман по-рано днес. 

В първия сет нямаше пробиви и двамата си спечелиха всяко едно от подаванията, като в крайна сметка се стигна до тайбрек в който Гаске спечели след 7-4 точки в своя полза. Във втория сет френският тенисист проби в шестия гейм за 4-2, а след това затвърди пробива. 

Доста неочаквано обаче Карузо успя да върне пробива в деветия гейм, но това не отказа французина да търси нов такъв и в крайна сметка при 6-5 в своя полза проби решително, за да стигне до крайния успех.

"Беше трудно за мен. Но се чувствах страхотно на корта. Много съм щастлив, че спечелих три мача подред", заяви световният №49 на пресконференцията след двубоя.

"От много време не съм достигал финал, не помня откога. Миналата година за мен беше много трудна, защото бе изпълнена с контузии. Претърпях множество травми. Нямам какво да губя. За мен турнирът е добър", каза Гаске.

Той коментира и Поспишил. Двамата са играли помежду си пет пъти, като канадецът води с 3-2. Последно се срещнаха в Монпелие този сезон, когато 74-ият в света спечели след отказване на френския тенисист.

"Познавам Васек от доста години насам, играли сме много мачове помежду си. Той е опасен съперник и ще бъде трудно", заяви Ришар и добави, че ще опита да се възстанови максимално бързо, за да е готов за важната среща в "Арена Армеец".