Световният №1 Новак Джокович попадна в Топ 5 на най-големите злодеи в спорта за 2020 година в класацията на новозеландската медия Stuff. Авторът на материала посочва инцидента на US Open, при който Ноле удари неволно с топка в гърлото странична съдийка, заради което бе и дисквалифициран. 

Друга причина за попадането на Джокович в негативната класация е позицията му по отношение на ваксината срещу COVID-19. Малко след избухването на пандемията той заяви, че не би желал да се ваксинира. Изтъква се и провалилата се инициатива на Джокович да организира демонстративна серия турнири Adria Tour с публика в началото на лятото.

Носителят на 17 титли от "Големия шлем" не е единственият тенисист, определен като "злодей". Компания му прави, макар и по-надолу в класацията, италианката Сара Ерани, пише "Монитор". 

Бившата финалистка на "Ролан Гарос" е попаднала в този "черен" списък заради това, че обвини нидерландската си колежка Кики Бертенс, че е симулирала контузия по време на мача помежду им на тазгодишния French Open.