Водачът в световната ранглиста Новак Джокович заяви, че отлагането на "Ролан Гарос" с една седмица не е приятно, но няма какво да се направи и турът трябва да продължи, въпреки неудобствата.

"Просто трябва да се примирим с това и да продължим напред. Надявам се турнирът в крайна сметка да се състои. Всички ние искаме това. Миналата година година го преместиха за октомври, беше хладно, за първи път играхме на "Ролан Гарос" при такива условия. Този път го отложиха само с една седмица", коментира 33-годишният сърбин, който тази седмица ще играе на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло. 

"Както разбрах, една от главните причини е, че по това време във Франция се очаква да бъдат разхлабени ограниченията, свързани с коронавируса, и това щяло позволи допускането до трибуните на по-голям брой зрители. Надявам се да се получи така. Трудно е да се каже кое е правилно и кое не. От гледна точка на "Ролан Гарос" това е правилно решение, тъй като те мислят за себе си. Някои турнири на АТР обаче ще пострадат от това", заяви още Джокович, цитиран от БНР.

От Уимбълдън вече заявиха, че решението за отлагането на "Ролан Гарос" за 30 май няма да се отрази на планираната дата за начало на турнира - 28 юни. Това означава, че между двата турнира от Големия шлем ще има само две седмици пауза, в които играчите трябва да направят трудния преход от клей към трева.