"Аустрелиън Оупън ще бъде страхотен турнир, независимо дали Джокович участва", заяви световният номер 6 Рафаел Надал по повод продължаващата сага с анулираната виза на сръбския тенисист. Вече повече от седмица има неяснота дали в крайна сметка лидерът в световната ранглиста ще може да защитава титлата си в Мелбърн, като турнирът започва след два дни.

"Турнирът ще бъде страхотен със или без Новак Джокович. Нито един играч в историята не е по-важен от даден турнир. От моята гледна точка има много въпроси, които трябва да получат отговор. Мисля, че ще е хубаво, ако всичко бъде изяснено скоро. Всеки избира своя път. Уважавам Новак като човек, разбира се, и като спортист. Уважавам го много, дори и да не съм съгласен с много от нещата, които той направи в последните две седмици", каза Надал на пресконференцията си преди началото на Откритото първенство на Австралия.

Надал, който е шампион в Австралия от 2009 година, ще се изправи срещу американеца Маркос Гирон в първия кръг на надпреварата. /БГНЕС