Александър Зверев се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като победи представителя на домакините Джон Милман с 6-4, 6-4, 6-0 във втория си мач в Мелбърн.

Зверев, който е трети поставен в схемата и определян за един от фаворитите за титлата, изигра много силен двубой и не остави шансове на съперника си.

Срещата започна с два разменени пробива, но до края на двубоя германецът не загуби повече подаването си, а от своя страна постигна още пет пробива. Зверев бе много солиден на първото си подаване (85 процента спечелени точки), макар че имаше проблеми на втори сервис и спечели само 5 от 19 от тези точки (7 двойни грешки), но това не се отрази сериозно, тъй като той показа много висок процент на вкаран първи сервис - 74.

Победителят на Финалите на АТП през ноември регистрира 37 печеливши удара срещу 38 непредизвикани грешки за чистата победа, дошла след точно два часа игра. "Атмосферата беше страхотна, надявам се, че ще остане така или дори ще бъде по-добра в следващите мачове. Няма значение дали сте за мен или против мен, харесва ми шума, харесва ми да съм на корта", сподели Зверев след успеха.

В следващия кръг той ще се изправи срещу квалификанта от Румъния Раду Албот, който победи друг австралиец - участващия с уайлдкард Александър Вукич с 6-4, 7-6(4), 6-4. При нов успех Зверев ще срещне Денис Шаповалов или Райли Опелка.