Световният номер 6 Рафаел Надал отново ще трябва да се бори с австралийската жега, след като полуфиналният му мач от Аустрелиън Оупън срещу италианеца Матео Беретини бе насрочен за 14:30 часа местно време в петък (5:30 българско).

И петте досегашни мача на испанеца в турнира бяха в дневните сесии, а той имаше сериозни проблеми с жегата в четвъртфинала с Денис Шаповалов, като получи топлинен удар в края на втория сет, но въпреки това успя да стигне до петсетова победа. Впоследствие неговият треньор Карлос Моя разкри, че Надал е преживял тежка дехидратация по време на двубоя и е загубил четири килограма.

За радост на Надал, той има два дни почивка преди срещата с Беретини в петък, което ще му даде възможност да се възстанови. Другата добра новина за Рафа е, че прогнозата на синоптиците е за по-щадящо време в петък. Очаква се температурата в 14:00 часа да бъде 25 градуса, а влажността около 80 процента, като с течение на времето градусите леко ще спадат до 23. Не са изключени и превалявания, които могат да доведат до прекъсване на двубоя.

Самият Надал често предпочита дневните сесии в Мелбърн, тъй като горещото време пасва по-добре на играта му и топката отскача по-високо след ударите му с много въртеливо движение. Ако успее да стигне до финала, все пак преследващият 21-ва титла от Големия шлем Надал ще има възможността да играе във вечерна сесия. /БГНЕС