Борис Бекер вече две седмици е в затвора за укриване на доходи след обявен банкрут. Носителят на 7 титли от Големия шлем бе затворен за 2,5 години, като лежи в затвор в Уондсуърт, само на 4 км от централния корт на „Уимбълдън“. 

Според „Билд“ обаче тенис легендата не спира да лази по нервите на надзирателите в затвора с непрестанните си претенции. Той се ползва с някои преференции, като разполага с повече телефонни разговори от други затворници, а освен това вратата на килията му стои по-често отворена през деня.

Бекер често ползвал бутона за спешни случаи в килията си, с което ядосва надзирателите. Причината е, че той иска килията му да бъде постоянно отворена и да не се затваря изобщо. Бекер страда от клаустрофобия, но част от надзирателите не са се впечатлили особено от оплакванията му.

„След като не спираше да натиска бутона без реален спешен случай, бе предупреден, че не е в хотелска стая“, разказа източник пред германското издание, цитиран от „Телеграф“.

Още по-голям проблем за Бекер е, че вече не е сам в килията си. Той трябва да дели 6,5 кв. м заедно с още един затворник.

В същото време "Сън"съобщава, че Бекер се надява да бъде депортиран в Германия и до Коледа да излезе на свобода. Вестникът твърди, че Бекер вярва, че може да бъде пуснат под пробация в Германия, тъй като там законите са по-различни от тези във Великобритания.

Бекер живее в Лондон от 2012 г., но не е кандидатствал за гражданство, а според законите във Великобритания чуждестранни граждани биват депортирани в родините си „при първа възможност“. Според законите, Бекер може да бъде пратен в Германия през ноември. 

„Той е уверен, че ще се върне в Германия преди Коледа и вярва, че ще бъде пуснат до Коледа, защото те имат по-снизходителна съдебна система“, казва анонимен източник.