Бившият №1 в тениса Борис Бекер ще лежи в затвор само на 4 км от Уимбълдън. Там 54-годишният германец спечели три от шестте си титли от Големия шлем, а сега може да попадне зад решетките в югозападния район на Лондон – Уондсуърт.

Бекер бе осъден на 30 месеца лишаване от свобода за укриване на имущество в размер на 2,5 млн. паунда в опит да предотврати възможност за изплащане на част от дълговете си.

Фалитът на звездата беше обявен през юни 2017 г. В петък съд в Лондон го призна за виновен по 4 обвинения спрямо закона за несъстоятелност. Решението за ефективната присъда може да бъде обжалвано, но ако остане в сила, той ще трябва да излежи поне половината от този срок, съобщи „Шпигел“, цитиран от "Телеграф".

Мъжкият затвор „Уондсуърт“ може да побере над 1500 затворници. При скорошна проверка институцията беше описана като „разпадаща се, пренаселена и заразена с паразити“. Биографът на Бекер – Кристиян Шомерс, веднага се притесни дали той ще оцелее психически.

Тв звездата Йоахим Ламби пък заяви пред „Билд“: „Намирам това за много тъжно. Той е легенда в Германия. Но съдът установи, че е извършил нередности и той трябва да понесе отговорност“.

Борис обаче получи изненадваща подкрепа от извънбрачната си дъщеря Анна Ермакова. 22-годишната моделка, която живее в Лондон, е плод на забежката на майка си Анжела с Бекер в килера на изискан ресторант.

По време на тази случка през 1999 г. жена му Барбара била приета в болница, за да роди втория им син Елиас. Големият Ноа Гейбриъл вече е на 28 г., а родителите му се разведоха през 2001 г. Именно на тази раздяла и на разгулния си начин на живот Бекер дължи част от финансовите си проблеми.

От втората си съпруга Лили, с която бе женен 9 г., Борис има син Амадеус (12). По време на делото тенисистът бе неизменно с настоящата си приятелка Лилиан де Карвальо.

Той пледираше, че е невинен, като по думите му е бил подведен от съветниците си. Съдът обаче установи, че германецът е прехвърлил незаконно средства към сметки на свои близки и така е укрил 390 000 паунда.

Освен това е отказал да предаде ценни трофеи от кариерата си, с които е трябвало да погаси част от задълженията си в размер на 50 млн. паунда. Запазил е в тайна и информация за притежанието на дялове в IT компания и не е декларирал недвижимо имущество.