Носителят на 22 титли от “Големия шлем” – испанецът Рафаел Надал, обяви, че планира да участва на “Уимбълдън” и в идния понеделник ще отлети за английската столица Лондон. Самият той обяви тази новина на пресконференция в Майорка, където тренира на кортовете, които ще приемат турнир на трева от сериите АТР 250 между 19 и 25 юни.

Надал съобщи обаче и още една голяма новина. И тя е, че той и съпругата му очакват своята първа рожба.

„Ако всичко върви добре, ще стана баща. Не съм свикнал да говоря за личния си живот. Животът се променя, нямам опит с това, но мисля, че ще промени и професионалния ми живот“, каза Надал.

По отношение на новината от чисто спортен характер, която носи радост на феновете му, Матадора заяви следното:

„През тази седмица не изпитвам толкова болка. Намерението ми е да участвам на “Уимбълдън”. Прекараните дни тук (б.р. в Майорка) ме карат да мисля, че имам шанс да играя. Лечението, което изпробвахме в Барселона, не е за дългосрочно лекуване на контузията, но в по-близко бъдеще предлага решение“.

Както е известно, хроничната контузия на левия крак на Рафаел Надал му създаваше доста проблеми и на Откритото първенство на Франция, но въпреки това той успя да спечели за 14-ти път „Ролан Гарос“.

Испанецът съобщи на медиите, че в Париж е успял да играе – и то на високо ниво, благодарение на обезболяващи инжекции, които са блокирали нервите в стъпалото му и то е било напълно безчувствено.

Надал, по подобие на Новак Джокович миналата година, има възможност да преследва календарен “шлем”, след като вече спечели „Аустрелиън Оупън“ и “Ролан Гарос”.

На “свещената трева” той има два успеха – в легендарния финал с Роджър Федерер през 2008-ма и през 2010-та, когато надделява над чеха Томаш Бердих.