Испанецът Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън" и продължава да мечтае за спечелването на трета поредна титла през годината в турнирите от Големия шлем, предава БТА.

В среща от четвъртия кръг поставеният под номер 2 в схемата Надал надигра нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:4, 6:2, 7:6(6) за 2 часа и 24 минути игра.

Мачът на Централния корт в Лондон започна равностойно и двамата тенисисти печелеха подаванията си до 4:4. Тогава Надал отново спечели сервис гейма си, за да поведе с 5:4, а веднага след това проби, с което взе и първия сет.

Испанецът, носител на 22 титли от Шлема, продължи да доминира и във втория сет, в който спечели доста лесно с 6:2. Той потегли с аванс от 3:0 гейма, а в края добави още един пробив, за да се приближи на сет от крайния успех.

Надал взе аванс от 5:2 гейма и в третия сет и изглеждаше, че е въпрос на минути, за да приключи противника си. 

Тогава обаче в играта на Ван де Зандсхулп настъпи подем. Нидерландецът успя да върне пробива, а след това да форсира и тайбрек. В него Надал поведе с 6:3 точки, но смелата игра на Ван де Зандсхулп му позволи да изравни до 6:6.

До обрат обаче не се стигна и Надал затвори мача при четвъртата си възможност.

В следващия кръг победителят от Откритото първенство на Австралия и "Ролан Гарос" ще играе с американеца Тейлър Фриц за място на полуфиналите.

Снимка: БГНЕС