Григор Димитров научи името на първия си съперник на Мастърс турнира от сериите 1000 в Рим. Най-добрият ни тенисист ще се изправи срещу Йошихито Нишиока, след като японецът преодоля трудно Себастиан Офнер с 6-3, 2-6, 7-6 (4) за около два часа и 20 минути игра.

Нишиока изигра силен откриващ сет, в който направи два пробива. Във втората част ролите се размениха и този път австрийският му опонент реализира два брейка, за да се стигне до трети решителен сет. В него двамата доминираха на сервис и закономерно победителят трябваше да бъде определен след тайбрек. Офнер поведе с 3-0 точки, но съперникът му взе следващите шест, за да се доближи до крайния успех. Срещата завърши при 7-4 точки в полза на японеца.

Любопитно е, че Офнер реализира цели 44 уинъра срещу едва 13 за Нишиока, при 22-14 непредизвикани грешки.

Така 80-ият в световната ранглиста ще се изправи срещу Григор във втори кръг. Българинът е осми поставен в основната схема, като до момента има две победи от две срещи с азиатеца. За последно двамата играха именно в италианската столица, като през 2020 Димитров даде само един гейм на съперника.